Stress

Stress forveksles ofte med travlhed eller sygdom. Stress er ikke en sygdom, men en tilstand der kan være med til at udløse forskellige sygdomme.

Kortvarig stress har til formål at skærpe vores sanser og gøre os i stand til at handle hurtigt og effektivt. Det der stresser os forsvinder igen og kroppen kan slappe af. Denne tilstand er naturlig og ganske ufarlig for vores sundhed.

Den langvarige stress derimod, er den tilstand der ikke forsvinder og derfor kan være skadelig for os. Problemet med langvarig stress er altså, at den kan øge risikoen for, at både krop og sjæl skades.

Dårlig søvn er et af faresignalerne, trætte hjerner træffer dårlige beslutninger. Den langvarige stress påvirker hukommelsen, vi få mindre lyst til sex, og immunforsvaret bliver svækket. Længevarende og gentagende stressperioder kan være årsag til depression og hjerte-karsygdomme.

Derfor er det vigtigt, at komme i et konstruktivt samarbejde med en coach der kan hjælpe til, at du finder ud af, hvad der stresser dig og sammen finder en løsning, så den langvarige stress kan undgås. Læs også artiklen under kursus.

Haldrup Psykologhus har valgt at investere i et apparat til måling af hjertevariabilitet, så du kan lære at monitenere, håndtere og få direkte respons på din personlige fysiologiske stresstilstand.

I behandlingen anvendes udover kognitiv terapi også ofte hypnoterapi og visualisering, metoder der har vist sig meget effektive.